Kaffe

Bakverk

När vi besöker ett café vill vi gärna smaka på någon av de hembakade godsaker de har på menyn. Det finns massvis med olika typer av bakverk att välja bland när du går på café. I det här inlägget kommer du att få en kort genomgång på några av våra mest älskade bakverk.

Tårta

En vanlig typ av bakverk du kan hitta på ett café är en tårta, eller en tårtbit om du inte orkar äta upp en hel tårta på egen hand. En tårta består av en botten och kan ha olika fyllningar mellan lagren. Till exempel vaniljsås eller sylt. Sedan kan tårtor se olika ut, en del är klädda med marsipan och andra grädde.

Bullar

Ett annat populärt bakverk är bullen. Det finns ett flertal varianter på bullar. Den vanligaste är kanelbullen men det finns även vaniljbullar, kardemummabullar och till jul är det vanligt att de bakar saffransbullar. En bulle består av en söt deg och har en valfri fyllning.

Kakor

Sedan finns det massvis med olika typer av kakor att välja bland. Det finns både hårda varianter och mjuka. De hårdare varianterna brukar vanligtvis komma i mindre storlekar och kallas därför för småkakor. Några exempel på småkakor är drömmar, syltgrottor, finska pinnar, bondkakor och chocolate chip cookie. De mjuka kakorna kan även de variera och kan ibland ha en glasyr eller en topping. Några exempel på populära mjuka kakor är kärleksmums, toscakaka, Silvia kaka, mjuk pepparkaka och morotskaka.

Chokladbollar

Sist men inte minst så har vi chokladbollar. En chokladboll består av en smet av havregryn och kakao som rullas i kokos eller pärlsocker.

Lämna ett svar