Caféer

Så beställer du radonmätning till ditt café

Visste du att ditt café kan ha för höga halter av radon? Har du inte fått information om hur vanligt det är i både privatbostäder och fastigheter kan det vara dags att utföra en radonmätning i din affärsfastighet.

Radon är en gas som inte gör något väsen av sig överhuvudtaget. Du kan varken se den eller dofta den, men den kan vara mycket skadlig. Denna radioaktiva gas kan nämligen orsaka lungcancer. Som caféägare kan du vända dig till radea.se för att beställa en besiktning och radonmätning. Skulle det visa sig att du har för höga radonhalter i ditt café kan du få hjälp av Radea med saneringen samt söka bidrag för radonsaneringen hos länsstyrelsen där din fastighet ligger. Själva bidraget täcker femtio procent av åtgärdskostnaderna upp till taket på 25 000 kronor.

Ta del av förmånliga erbjudanden

Som egen företagare kan du läsa mer om radon på Strålsäkerhetsmyndigheten och försäkra dig om att du har gjort allt för att både du och dina cafégäster ska kunna njuta av väldoftande kaffe och goda bakverk utan att behöva oroa er för att bli utsatta för radonrisker. På radea.se kan du ta del av riktigt bra erbjudanden, rådfråga experter och beställa radonmätning. Det är en särskilt god idé om det har gått mer än tio år sedan senaste mätningen eller om du vet med dig att du bor i ett radondrabbat område. Du kan också beställa mätutrustning i ett mätpaket om du hellre vill sköta radonmätningen på egen hand. Som företagare är det dock smidigare att låta experterna utföra arbetet och ta hand om resultatet på bästa sätt. Skydda både dig själv, dina gäster och din affärsrörelse genom att undersöka din fastighet där radon kan förekomma antingen i byggnadsmaterialet, i marken där fastigheten står eller i vattnet.

Lämna ett svar