Caféer

Olika typer av caféer

Eftersom att caféer är något som är populärt att besöka finns det ett café för alla smaker. I den här delen kommer vi att gå igenom några olika typer av caféer.

Sommarcaféer

I Sverige älskar vi att njuta av sommaren och vi gör det allra helst utomhus när vädret tillåter. Därför finns det caféer som enbart är öppna på sommaren. Dessa caféer ligger många gånger utanför de större orterna eftersom att det ska vara nära till bilvägarna. En del sommarcaféer kan ha öppet vid särskilda högtider. Till exempel vid jul.

Internetcaféer

Internetcaféer var något som främst var populärt under 90-talet då man kunde besöka ett sådant café för att få tillgång till en dator och internet samtidigt som man drack kaffe eller fikade.

Ekologiskt

Många konsumenter ställer krav på det de äter. Det här är något som även caféägare har snappat upp och många caféer har valt att enbart sälja bakverk, drycker och produkter som är ekologiska.

Veganskt

Något annat som är typiskt för vår tid är att många av olika anledningar väljer bort produkter som innehåller djur eller har ingredienser som kommer ifrån djur. I de större städerna finns det caféer som bara erbjuder veganskt på menyn. Det här är en trend som även har börjat sprida sig till de mindre städerna.

Kattcaféer

Sedan finns det caféer som är nischade. Ett bra exempel på det är ett kattcafé. På ett kattcafé kan du både få gott fika samtidigt som du får klappa på en gullig katt. Det här är ett fenomen som började i Asien men som med tiden har spridit sig till resten av världen. Bland annat till Sverige.

Lämna ett svar