Caféer

Kända caféer

Ett café är en plats där man serverar olika typer av fikabröd och drycker. Förutom att det serveras godsaker och kaffe är det också vanligt att det finns enklare maträtter att köpa. På ett café samlas man för att umgås med andra, eller för att få en stund för sig själv. Som du säkert har förstått vid det här laget så kommer vi i det här inlägget ägna oss åt några av världens, och Sveriges mest kända caféer som är värda ditt besök.

Kända caféer i Sverige

Vi börjar givetvis i Sverige med att berätta lite kort om några av de mest kända caféerna runt om i hela landet som är värda att svänga förbi nästa gång du är i närheten.

Taxinge Slottscafé

Ett café det talas gott om även långt utanför Sveriges gränser är Taxinge Slottscafé som du kan hittar i Nykvarns kommun ett par mil utanför Stockholm. Hit vallfärdar folk över hela Sverige, och världen för att ta del av Europas största kak och tårtbord som serverar massvis av olika godsaker för alla smaker där allt dessutom är hembakat.

Fosch Artisan Pâtisserie

Ett annat populärt café är Fosch Artisan Pâtisserie. Detta café hittar du i Stockholm och det har blivit särskilt populärt för att de tar tillvara på de råvaror som finns efter årstiderna vilket med andra ord betyder att deras bakverk är ekologiska. Dessutom har Fosch Artisan Pâtisserie blivit invald i white guide och blivit utsedd till årets bästa café år 2019 och 2020.

Conditori Nordpolen

Sveriges äldsta och ännu aktiva café heter Conditori Nordpolen och kan hittas i Vara vilket ligger i västra Götaland. Här har det serverats hembakat fika sedan år 1903.

Caféer ute i världen

Det är inte bara vi i Sverige som uppskattar en god kopp kaffe tillsammans med ett gott bakverk. Det finns massor av caféer runt om i hela världen och i den här delen kommer du att få veta mer om några av världens mest kända caféer.

Ki café

Vi börjar med att ta oss till andra sidan jordklotet och Japans huvudstad Tokyo. Här finner vi Ki café som är en av världens mest uppskattade caféer. Kanske för den minimalistiska inredningen och det goda kaffet.

Levain Bakery

Ett annat mycket välbesökt café hittar vi i New York. Levain Bakery öppnade sitt första café år 1995 och är idag en av New Yorks mest uppskattade caféer.

Ladurée

I Frankrikes huvudstad Paris finner vi ett annat populärt och anrikt café vid namn Ladurée. Caféet öppnades år 1862 och har sedan dess varit ständigt välbesökt. En anledning till varför caféet har fått sin popularitet är tack vare populärkultur. Caféet stod bland annat bakom de makarons som karaktärerna i filmen Marie Antoinette åt och var med i ett avsnitt av tv-serien gossip girl.

Lämna ett svar