Caféer

Håll ditt café i Stockholm rent och välfungerande

Restauranger och caféer tillhör de offentliga utrymmen som ganska snabbt blir smutsiga. Förutom att folk går in med skorna och att mycket damm bildas i hörn och kanter, så bidrar ätandet och drickandet till ofräscha ytor. Därför är det viktigt att se till så att serveringsplatsen städas regelbundet och ger ett gott intryck till gästerna. Men det är inte bara själva serveringen som måste hållas ren och fräsch. Detsamma gäller även för storköket som kräver korrekt rengöring och service ibland.

Att städa ett café – en återkommande uppgift

Om ditt café är som många andra, där alla är välkomna inklusive hundar och småbarn, då blir ditt café snabbt stökigt och ofräscht av naturliga skäl. Det är dock inte bara de allmänna ytorna där gästerna vistas som är viktiga att hålla rena. Det är minst lika viktigt att se till att köket är hygieniskt samt att se till så att det fungerar som det ska. En storköksservice i Stockholm behövs för storkök i huvudstaden då och då, både för restauranger och caféer som har ett storkök. Storköksservice utförs av företag med specialkompetens inom området och ser till så att köken hos caféer och restauranger fungerar optimalt. Det är fördelaktigt att ha numret till en storköksservice i Stockholm nära till hands så att man lätt kan kontakta dem om man skulle få problem. Det man själv kan göra är dock att ha en bra rutin för att rengöra sitt kök ordentligt, idealiskt efter varje arbetspass.

Alla gemensamma utrymmen där det vistas många människor på en relativ liten yta, där folk går in med skor, där blir det snabbt väldigt dammigt. Men på caféer och andra matställen såsom restauranger, bidrar ätandet och drickandet också till en hel del kladd och oreda. Mat och dryck spills på bord och golv och småbarn har en tendens att bidra till extra mycket kladd och spill. Att hålla efter sitt café och städa det regelbundet är därför jätteviktigt för att hålla det rent och fräscht för gästerna. Det åstadkommer man genom att:

  • Torka av bordsytorna ordentligt så fort en gäst har lämnat bordet.
  • Torka av golvet direkt efter att någon gäst har spillt.
  • Göra en ordentlig städning av hela golvet efter att caféet har stängt för dagen.
  • Städa gästtoaletten dagligen så att den alltid är ren och fräsch.
  • Dagligen torka eller sprita av ytor som gästerna ofta tar i, alltifrån handtag till stolsryggar, för att minska smittspridning av olika slag.

Lämna ett svar