Caféer

Fakta om kaffe

En av de mest populära dryckerna du kan hitta på ett café är kaffe. Därför tänkte vi att det kunde vara kul att veta lite mer om kaffe.

Kaffets ursprung

Redan för 2000 år sedan började man att dricka kaffe i Etiopien. Kaffe är en dryck som är tillverkad på kaffebönor som i sin tur skördas från en buske som kallas för kaffebuske. Från Etiopien spred sig kaffet vidare ut i Afrika och så småningom till de arabiska länderna.

Kaffe i Sverige

Idag är kaffe en av de mest populära dryckerna i Sverige. Sverige är en av de mest kaffedrickande länderna i världen. Trots att kaffebönan odlas långt ifrån våra breddgrader så har den länge varit ett måste på morgonen.

Första gången som kaffet kom till Sverige var på 1600-talet. På den tiden kunde man bara köpa kaffe på apoteket eftersom att det ansågs ha läkande krafter. Men det dröjde ungefär 100 år till, alltså på 1700-talet som kaffet fick sitt stora genombrott i Sverige. Och det är tack vare den dåvarande kungen Karl XII. På 1700-talet öppnades ett flertal kaffehus dit man kunde gå för att få sig en kopp kaffe.

Lämna ett svar